top of page
Pompoensoep zonder handen_0007.jpg

Pompoensoep met Geroosterde Bloemkool

Ingrediënten (2 p)

  • 1 hand bloemkoolroosjes

  • 1 el olijfolie

  • 1 snuf gedroogde tijm

  • 350g pompoen

  • 2 wortels

  • 1/2 ui

  • 1/2 teentje look

  • 400ml water

  • 1/2 blokje kippenbouillon

  • 1 kl ras el hanout

  • 1 el zure room

  • Verse tijm

  • 2 el Oma's Hartige Granola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, gedroogde tijm, peper en zout en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Schuif in de oven gedurende 5-7min.
     

  2. Schil de pompoen en de wortels en snijd in stukken. Snipper de ui fijn en pers de look.
     

  3. Stoof de look, ui, wortel en pompoen aan in een grote pot met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.
     

  4. Overgiet het geheel met water en voeg het bouillonblokje toe. Laat 25 min pruttelen op een zacht vuurtje.
     

  5. Doe de soep in een blender met peper, zout en de ras el hanout en blend tot een smeuïg geheel. Voeg eventueel wat extra warm water toe als de soep te dik zou zijn.
     

  6. Schep de soep over in borden en leg er een lepel zure room op. Werk af met de bloemkoolroosjes, Oma’s Hartige Granola en verse tijm.

bottom of page